Menu
Your Cart

Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance

Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance
€999,00
Excl. BTW: €999,00
  • Model: Target Blu Eye C2000 Detectie Politie Brandweer Ambulance

LAAT JE NIET VERRASSEN! WORD OP TIJD GEWAARSCHUWD VOOR NADERENDE HULPDIENSTEN! 


Stel je voor. je rijdt op een lange saaie snelweg en de weg is leeg. Je wil graag naar huis en begint sneller te rijden dan is toegestaan. Een politieauto nadert achter je, maar je bent te gefocust op de weg om deze op te merken. Totdat de sirenes loeien en het STOP signaal knippert. Voordat je jouw auto stilzet langs de kant van de weg kijk je snel even op jouw snelheidsmeter om in te kunnen schatten wat het je gaat kosten. Je was zeker 17km/u te hard aan het rijden. Dat wordt een boete van tenminste 150 euro. Uit angst voor deze momenten rijden we de juiste snelheid. Maar, deze gebeurtenissen zijn makkelijk te voorkomen met de Target Blu Eye. Nooit meer hoef je bang te zijn dat een politieauto je besluipt. Je kan voortaan gewoon relaxed (door) rijden.   


Weet dat de hulpdiensten in de buurt zijn, nog voordat ze je zien! 

De Target Blu Eye is steeds opnieuw weer in het nieuws omdat deze zo goed werkt! Overheden in landen als Nederland, België en Groot-Brittannië proberen al sinds 2016 de Target Blu Eye te verbieden, maar dit systeem blijft legaal! Het heeft dan ook geen zin om de Target Blu Eye te verbieden, dit systeem is immers toch niet op te sporen.  

Auto van de zaak? De Blu Eye is belasting aftrekbaar en een bekeuring niet, dus welke prijs ga jij betalen? 

Nu geleverd met de originele politie dipool antenne, deze antenne wordt ook in de undercover politieauto’s gebruikt.  

Gratis lifetime updates van de firmware


De Target Blu Eye is een uniek en wereldwijd gepatenteerd verkeersveiligheidssysteem dat je op tijd waarschuwt voor naderende hulpdiensten (bijvoorbeeld een politieauto), ook als de hulpdienst geen zwaailicht en/of sirene voert. 

Met de Target Blu Eye word je gewaarschuwd via een akoestisch en visueel signaal.

De signaalsterktemeter wordt weergeven middels LEDs op het bedieningsdisplay. Hierdoor weet je of het signaal van dichtbij komt of nog ver weg is. 

De Target Blu Eye is een beproefd verkeersveiligheidssysteem met steun van de Nederlandse overheid ontwikkeld om automobilisten attent te maken dat er een hulpdienst aankomt die je bijv. door het volume van de radio niet achter je hoort naderen.  

Target Blu Eye is gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten en het ASTRID netwerk van de Belgische hulpdiensten.  

Dankzij deze geavanceerde technologie ben je met de Target Blu Eye ervan verzekerd dat je vroegtijdig wordt gewaarschuwd voor naderende hulpdiensten, waardoor je niet wordt verrast en tijdig kan anticiperen.  


Het beproefde verkeersveiligheidssysteem Target Blu Eye herkent de aanwezigheid van: 

•  Politievoertuigen (surveillancewagens, KLPD en onopvallende politieauto's) 

•  Politiemotoren 

•  Ambulances 

•  Brandweerauto's 


In deze landen: 

•  Nederland 

•  België (werkt nog beter dan in Nederland omdat radar auto's het Astrid systeem continu aan hebben staan) 

•  Duitsland (sinds eind 2014 is tetra operationeel in heel Duitsland) 

•  Groot-Brittannië 

•  Luxemburg 

•  Oostenrijk 

•  Italië 

•  Hongarije 

•  Denemarken 

•  Noorwegen 

•  Zweden 

•  Finland 

•  Portugal 

•  Tsjechië, alleen in Praag 

•  Spanje 


Target Blu Eye signaleert alleen de TETRA signalen die op de frequentiebanden 380-385/390-395 MHz worden uitgezonden. 


De commerciële toepassingen van TETRA in Europa vinden plaats op de frequentiebanden 450-460/460-470 MHz en 870-876/915-921 MHz, op deze frequentiebanden is Target Blu Eye dus niet actief. 

Kortom; als de Target Blu Eye je waarschuwt, ga dan maar aan de kant voor de hulpdienst. 


Legaal in heel Europa

 

Het gebruik van Target Blu Eye is toegestaan in Europa. Het systeem informeert je immers uitsluitend over de aanwezigheid van hulpdiensten, daarom draagt Target Blu Eye bij aan jouw veiligheid én die van anderen in die landen waar het TETRA-netwerk gebruikt wordt. 


Zeven voordelen van Target Blu Eye (plus een voordeel wat we maar niet zullen noemen) 

1. Waarschuwt je voor het naderen van hulpdiensten zoals brandweerwagens, ambulances, gemarkeerde en ongemarkeerde politieauto's. 

2. Verhoogt jouw veiligheid in het verkeer, die van de hulpdiensten en die van andere weggebruikers. 

3. Voorkomt dat je verrast wordt door hulpdiensten en stelt je in staat om op tijd van rijstrook te wisselen zodat de hulpdienst kan passeren wanneer elke seconde een leven kan redden.

4. Stelt je in staat om je als een engel te gedragen wanneer de autoriteiten in de buurt zijn. (Kan dat het stille voordeel zijn?) 

5. Makkelijk te gebruiken. 

6. Kan discreet op elke auto worden geplaatst en kan zelfs in de achteruitkijkspiegel worden geplaatst. (optioneel) 

7. Gratis levenslange updates. 


Hoe werkt de Target Blu Eye? 

Nader je hulpdiensten, zoals politie, brandweer of ambulance. Dan word je op tijd gewaarschuwd. Er klinkt dan een akoestische waarschuwing en de signaal sterktemeter op het bedieningsdisplay geeft in een oogopslag weer of het 112 voetuig dichterbij komt of van je wegrijdt. 

De motor uitvoering met waterdicht display geeft geen geluid, maar heeft een fel LED licht om je te waarschuwen. 

In bijna heel Europa maken de hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) gebruik van een digitaal communicatiesysteem. In Nederland is dit systeem bekend onder de naam C2000. In België als ASTRID. In de meeste andere Europese landen als TETRA. 

Wanneer de C2000 apparatuur in een voertuig is aangemeld in het netwerk, wordt er om de paar seconden een synchronisatie-signaal verstuurd. 

Dit signaal wordt door de Target Blu Eye ontvangen en omgezet in een akoestische en visuele waarschuwing op het informatiedisplay in jouw auto of als visuele waarschuwing op jouw motor. De afstand waarop een Target Blu Eye een hulpdienst detecteert, varieert van enkele honderden meters tot ongeveer een kilometer. 

Voor minder signalen in een stad kan je hem ook minder gevoelig maken door de City modus te gebruiken. 

Het is geen radardetector. Ook de van vroeger bekende valse meldingen, van deuren bij benzinestations, zal je niet krijgen. 

Als de Target Blu eye je waarschuwt, dan is er gegarandeerd een politie- of ander voertuig in de buurt. Dat kan dus ook de ambulance zijn op weg naar een ongeval. 

Je zal bijvoorbeeld niet gewaarschuwd worden voor een ambulance die een patiënt van ziekenhuis naar ziekenhuis vervoert zonder spoed, deze ritten zijn vaak niet ingelogd op het netwerk. Ook politieauto's met een niet verkeerstaak zullen niet altijd ingelogd zijn op het C2000 netwerk. 

Nu hoef je niet te denken dat de Blu Eye niet werkt. 

 

1 lampje op de Target Blu Eye ligt op. In de verte zie ik autolichten achter mij. Het 2e lampje licht op. De auto komt dichterbij. Een auto die dus aanzienlijk harder gaat dan 150 km. 

Ik zet de cruise control uit en laat de snelheid afzakken naar exact 120.  


Klant ervaring met Target Blu Eye in een Porsche. 

Iedereen weet dat een bestuurder van een Porsche deze auto koopt als liefhebber van puur rijgenot. Dat weten ze bij de politie natuurlijk ook. Dus wat doen de politieagenten in hun niet opvallande VROS auto als ze een Porsche zien rijden? Er achteraan en kijken wat er gebeurt. Dat is mij als motorrijder ook al regelmatig overkomen. 

Maar wat schetst de verbazing van een Porsche bestuurder die nog geen maand geleden bij ons een Target Blu Eye had laten inbouwen?  

Kennelijk hebben ze bij de VROS het niet altijd druk met bekeuren van notoire hardrijders en vervelen ze zich wel eens.  

Door de signalen van de Blu Eye wist de Porsche rijder dat er een 112 voertuig in de buurt moest rijden. De signalen werden sterk en er werd een auto in de spiegel gezien die dan wel een onopvallende politieauto moest zijn. 

Het is niet anders, dus dan maar braaf je weg vervolgen. Kennelijk hadden ze in de politieauto de verwachting dat de Porsche op een gegeven moment het gaspedaal dieper zou indrukken. Hopend op een overtreding bleven de politieagenten ruim 20 minuten over Provinciale wegen de Porsche volgen op gepaste afstand. 


Tijdens de Wildrit met motorrijders. 

Heb dat zelf tijdens de motor wildrit vanuit Alverna meegemaakt. Reed als laatste in een groepje. De Blu Eye liet zien dat er een 112 voertuig in de buurt was. Wij reden in een 60 km zone. Maar ja, motorrijders in december rijden niet meer zo veel, en het was een droge dag. Kortom er werd niet netjes 60 gereden. 

De voorste was geen bekende van mij dus kon hem niet bellen of via motorintercom bereiken. Dus veel knipperen in de hoop dat het door de rest van de groep zou worden gezien. Helaas, de voorste hield het tempo erin. 

De onopvallende politieauto naderde de groep. Dus ik maar braaf naar 60 per uur en breed rijden. Raakte de groep wel even kwijt. Binnen de bebouwde kom kwam ik weer bij de groep met de politieauto achter mij. Wij reden allemaal heel netjes door het dorp. Echter de groep volgend gaf ik een fietser van rechts geen voorrang. 

Het dorp uit stonden we allemaal voor een verkeerslicht stil om rechtdoor te gaan. De politieagent in de auto kwam naast mij staan. Moest toch even zeggen dat ik een bekeuring had kunnen krijgen van hem van …… euro omdat ik de fietser geen voorrang gaf. 

Tsja. Zou er een reden zijn waarom ik dit soort spullen verkoop? Ja dit soort politieagenten. 


Tienduizend ongelukken per jaar met hulpdiensten 

Wist je dat er jaarlijks zo een 10.000 ongelukken met alleen al politievoertuigen plaatsvinden? Ook ongelukken met ambulances en brandweerauto's komen dagelijks voor. Gevolg: honderden gewonden, enkele doden en tientallen miljoenen euro's aan materiele schade en letselschade per jaar. 


Target Blu Eye: gebaseerd op Tetra technologie 

Het innovatieve verkeersveiligheidssysteem Target Blu Eye bestaat uit een centrale unit, een bedieningsdisplay en een antenne. Het systeem is gebaseerd op TETRA technologie, de basis voor het C2000 netwerk van de Nederlandse hulpdiensten. Nader je een hulpdienst, zoals politie, brandweer of ambulance, dan word je tijdig gewaarschuwd.  Zowel via een akoestisch signaal als met een visuele signaalsterktemeter op het bijzonder overzichtelijke bedieningsdisplay waarop je in een oogopslag kunt aflezen of de hulpdienst dichterbij komt of zich van je verwijdert. De afstand waarop Target Blu Eye een hulpdienst signaleert varieert van enkele honderden meters tot ongeveer een kilometer. De exacte afstand is afhankelijk van de geselecteerde gevoeligheidsmodus, de door de hulpdienst gebruikte C 2000 communicatievorm en de verkeerssituatie.  


Target Blu Eye is toegestaan in heel Europa 

Uiterst zorgvuldig en uitgebreid onderzoek naar wet- en regelgeving wijst uit dat het gebruik van Target Blu Eye wettelijk is toegestaan in heel Europa. Omdat Target Blu Eye alleen maar informeert over de aanwezigheid van hulpdiensten en daarbij geen onderscheid maakt tussen de diverse hulpdiensten: alle hulpdiensten worden gesignaleerd. Bovendien worden de radioberichten, die via het TETRA netwerk door de hulpdiensten worden verzonden, niet door Target Blu Eye gedecodeerd.  Ook daarmee wordt voldaan aan de Europese wetgeving m.b.t. meldingen van onder andere politie-, brandweer- en ambulancediensten. 

Voordelen van Target Blu Eye op een rijtje 

•  Waarschuwt tijdig voor nadere hulpdiensten, zoals brandweerauto's, ambulances en zowel opvallende als onopvallende politieauto's 

•  Voorkomt onvoorspelbare en gevaarlijke manoeuvres 

•  Verhoogt de verkeersveiligheid van jezelf, hulpdiensten en overige weggebruikers 

•  Voorkomt materiële schade en letselschade 

•  Zorgt voor een snellere doorgang van hulpdiensten 

•  Maakt inzichtelijk of hulpdiensten je naderen of zich van je verwijderen 

•  Draagt bij aan een ontspannen en comfortabele rijstijl 

•  Is bijzonder gebruiksvriendelijk 

•  Vergt weinig ruimte en is eenvoudig te installeren met installatie modus om te testen of de antennes goed gemonteerd zijn. 

•  Wordt geleverd met twee jaar garantie 


Technische specificaties: 

•  Voedingsspanning: 10 - 30V  

•  Maximale stroomverbruik: 350 mA  

•  Zekering: 3A  

•  Frequentiebereik: 380 – 400MHz  

•  Temperatuurbereik: -20°C - +70°C  

•  Afmetingen centrale unit: 160 x 82 x 27mm. (lxbxh)  

•  Afmetingen display: 64 x 40 x 7,5mm. (lxbxh) Gewicht: 240 gram 

•  Afmetingen antenne: diameter 35 mm (voet), 15 mm (spriet), lengte: 72 mm  


Target Blu Eye Motor 

Omdat je als vrij rondrijdende motorrijder al snel gevolgd kan worden door hulpdiensten die je van jouw geld af willen helpen, heeft CBShop een speciale motor display uitvoering! 

Mijn speeltuin is de Eifel. Maar daar heb ik al vaak een onopvallende politiemotor achter mij aan gehad. Tot 2013 was het een kwestie van goed in je spiegels kijken. Wat je natuurlijk moet blijven doen! 

Nu de hulpdiensten ook in vele andere Europese landen met Tetra (c2000) techniek werken, moet je na het zien van het Target Blu Eye waarschuwingssignaal goed in jouw spiegels kijken. Ga maar vast van het gas af om ze de ruimte te geven. 


Voorbeeld van inbouw van het Target Blu Eye display in de spiegel. 


Target Blu Eye niet ingebouwd video


Target Blu Eye is regelmatig in het nieuws omdat de politie er niet blij mee is natuurlijk. 


De Target Blu Eye staat in het nieuws in Groot-Brittannië. 

The argument to ban the Target Blu Eye for the British police is there are no legitimate reasons for law-abiding citizens to own one. 


The target blu eye is a passport to villainy according to the police.  


Het argument om de Target Blu Eye te verbieden is dat gezag trouwe burgers dit niet nodig hebben. 


UPDATE DOOR ALLE AANDACHT IN DE TELEGRAAF, TROUW, 1 VANDAAG, EDITIE NL EN NOS JOURNAAL. 

Enorme aandacht voor de Target Blu Eye C2000 verklikker. 

Het begon op de voorpagina in de Telgraaf, ook Trouw vertelde dat de Blu Eye veel gebruikt wordt door criminelen. In de avond was het bijna tegelijk op TV bij 1 vandaag en RTL 4 editie NL. 

De Blu Eye product pagina werd bestormt door vele nieuwsgierigen. Een leuke test voor mijn webserver moet ik zeggen. 

En de eerste klanten hebben vandaag de Target Blu Eye al in huis. 

Dat de pragmatische politici het systeem willen verbieden, is iets wat we al eerder meegemaakt hebben. En toevallig heb ik vrijdag, voor de enorme aandacht, al een blog erover geschreven. 

Een Target Blu Eye wordt meestal ingebouwd in een zakelijke auto of motor. Netjes met factuur op naam van de firma. Ik heb allesbehalve de indruk dat ik de C2000 verklikker als uitkijkpost voor criminelen verkoop. 


De Blu Eye is immers wel belasting aftrekbaar en een bekeuring niet. 

Veel mensen zien het ook als een verdediging tegen de absurd hoge snelheidsboetes in dit land. 

En dan nog is het geen garantie dat je die niet meer krijg. Het is immers geen radar verklikker. 

Het verbieden van een apparaat wat alleen maar signalen oppikt en zelf niet gedetecteerd kan worden is praktisch niet eens uitvoerbaar. 

Zelfs het display kunnen wij wegwerken in een spiegel. Een knappe agent die dat dan opvalt. 

Natuurlijk ben ik als verkoper blij met al deze aandacht. 

Maar voor echte criminelen is het vrij zinloos om ermee rond te rijden. 

Die worden gevolgd door teams zonder C2000 en die communiceren met GSM. 

Echte criminelen zouden zelf een GSM niet gebruiken. Omdat juist dan alles wat ze doen en laten bekend is bij de politie. 

Ben benieuwd wat de hype politiek van tegenwoordig ermee gaat doen. 


UPDATE 08.03.2016 

Kamer meerderheid wil politieverklikker in de ban 

09.02.2016 UPDATE: Van de Steur: Geen verbod op politie verklikker. 

Politie ondervindt er geen hinder van bij opsporing criminelen. 

PDF Brochure 

PDF Gebruikers en montage handleiding 

PDF Registratie 

PDF Firmware updaten Natuurlijk krijg je bij ons de Target Blu Eye altijd met de nieuwste firmware! 


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
Slecht Goed